permanente-make-up-01

Permanente make-up is een specialisatie waarmee je mensen heel blij kunt maken maar ook zie je helaas heel veel fout aangebrachte permanente make-up. Dit was voor mij de reden om te kiezen de opleiding te volgen aan de Academie voor Permanente make-up van Irma Hulscher. Deze allround opleiding duurt een jaar en alle facetten van dit prachtige vak worden daarin behandeld.

Niet alleen het aanbrengen van mooie natuurlijke wenkbrauwen, eyeliner of lipliner, maar ook de correctie van eerder aangebrachte, foutieve permanente make-up worden geleerd. Ook medische pigmentatie wordt uitgebreid behandeld. Wist u dat het heel goed mogelijk is om witte ontsierende littekens te pigmenteren zodat deze minder opvallen? Of dat na een borstreconstructie een nieuwe tepel- en tepelhof gepigmenteerd kunnen worden? Op deze website vindt u veel informatie hierover. Heeft u nog vragen, dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen.

Uiteraard wordt bij De Schoonheidskamer hygiënisch gewerkt en ben ik in het bezit van een vergunning van de GGD. Op de website www.veiligpmu.nl kunt u zien dat De Schoonheidskamer ingeschreven staat en aan de strenge eisen van de GGD voldoet.

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up is ideaal als u er altijd verzorgd uit wilt zien. Het scheelt u dagelijks tijd en uw make-up blijft de hele dag perfect zitten!

Permanente make-up is het inbrengen van pigmenten in de (leder)huid. De meest voorkomende behandelingen binnen de permanente make-up zijn de wenkbrauwen, eyeliner en lipliner.

Permanente make-up wordt aangebracht met een permanente make-up apparaat. Hierin zit een pen waar een naaldmodule zit. In deze naaldmodule zitten meerdere kleine naadjes die het pigment in de huid brengen. Er wordt met verschillende naalden en technieken (bijvoorbeeld hairstrokes of schaduwtechniek) gewerkt. Zo wordt het resultaat verkregen dat u graag wenst.

Bij De Schoonheidskamer worden alle nieuwe pigmentaties in twee behandelingen gedaan. Door laagje over laagje pigment in de huid te brengen wordt het mooiste resultaat verkregen. Op deze manier kan er veel meer nuance in kleur worden gelegd dan wanneer de lijn er in één keer wordt ingezet. Soms is er een derde behandeling nodig. Dit is afhankelijk van het huidtype en de mate waarin het pigment wordt afgestoten na de eerste behandelingen. Dit wordt tijdens de tweede behandeling met u besproken.

De permanente make-up zal in de loop van de jaren vervagen, maar nooit helemaal uit uw huid verdwijnen. Het is raadzaam de vorm en kleur na 1-2 jaar bij te laten werken en op te frissen.

Voor wie is permanente make-up geschikt?

  • U heeft dunne wenkbrauwen.
  • U heeft helemaal geen wenkbrauwen meer (bijv. door alopecia areata).
  • U heeft geen zin meer in uitgelopen make-up op de sportschool, in de sauna, zwembad, vakantie of na een regenbui.
  • U bent allergisch voor make-up.
  • U heeft geen zin (of tijd) om u elke dag op te maken.
  • U vindt het moeilijk uzelf op te maken omdat u slechtziend of brildragend bent.
  • U bent niet goed in het tekenen van een strakke eyeliner, wenkbrauwen of liplijn.
  • U heeft vitiligo en wil deze plekken minder laten opvallen.
  • U heeft een borstreconstructie gehad en wil een nieuwe tepelhof.
  • U heeft een wit ontsierend litteken en wil deze minder op laten vallen.
pmu-wenkbrauw-12_voor
Voor
pmu-wenkbrauw-12-na
Na
pmu-wenkbrauw-2_voor
Voor
pmu-wenkbrauw-2_na
Na

Prijzen

Nieuwe permanente make-up

De prijzen voor nieuwe permanente make-up zijn voor 2 behandelingen. Soms is een derde behandeling nodig. Deze moet binnen 6-8 weken na de tweede behandeling plaatsvinden. Het bedrag voor de behandelingen dient bij de eerste behandeling te worden voldaan.

Wenkbrauwen

evt. 3e beh.
hairstrokes of ombre (schaduw)€295€50

Ogen

eyeliner smal (infralash) boven€190€40
eyeliner smal (infralash) onder€170€40
eyeliner smal (infralash) boven en onder€275€40
eyeliner breed boven€210€50
eyeliner breed onder€180€50
eyeliner breed boven en onder€310€50
Touch-up behandeling

Touch-up behandeling

Bij een touch-up behandeling voor een nieuwe klant van De Schoonheidskamer wordt éénmalig een toeslag van € 40,00 berekend. Indien de kleur en vorm gecorrigeerd moeten worden, gelden dezelfde prijzen als voor een nieuwe permanente make-up.

Bij een touch-up behandeling worden de kleur en vorm van de bestaande permanente make-up bijgewerkt en opgefrist. Meestal is één behandeling voldoende.

Wenkbrauwen

hairstrokes of ombre (schaduw) tot 15 maanden na laatste behandeling€ 100
hairstrokes of ombre (schaduw) tussen 15-18 maanden na laatste behandeling€ 125
hairstrokes of ombre (schaduw) na 18 maanden na laatste behandeling€ 175

Ogen

eyeliner smal (infralash) boven€ 100
eyeliner smal (infralash) onder€ 100
eyeliner smal (infralash) boven en onder€ 120
eyeliner breed boven€ 120
eyeliner breed onder€ 120
eyeliner breed boven en onder€ 150

Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt een behandeling?

De eerste behandeling neemt de meeste tijd in beslag. Na het intakegesprek wordt de vorm bepaald en de kleur gekozen. Pas als u helemaal tevreden bent, begint de werkelijke behandeling. De eerste afspraak duurt ongeveer 1,5 uur. Voor een tweede en derde behandeling wordt 45-60 minuten tijd uitgetrokken. Tussen twee behandelingen moet minimaal 4 weken zitten om de huid helemaal te laten genezen.

Kan ik opgemaakt naar de behandeling komen?

Voor een eerste behandeling kan dit handig zijn om te zien hoe u gewend bent zichzelf op te maken. Als u een eyeliner behandeling wilt, is het wel fijn als u weinig – en zeker geen waterproof – mascara heeft gebruikt.

Kan ik nog gewone make-up aanbrengen na een PMU behandeling?

Dit is zeker mogelijk. PMU is transparant. Dat wil zeggen dat het door de huid heen schijnt. Na genezing van de huid kunt u hierover gewone make-up aanbrengen.

Doet een PMU behandeling pijn?

Als u de instructies voor de behandeling opvolgt, is de behandeling heel goed te ondergaan. Achteraf valt het meestal heel erg mee.

Voel ik nog pijn na de behandeling?

U voelt dat er iets is gebeurd en de huid kan schrijnend aanvoelen. U krijgt een nabehandelingsproduct mee naar huis dat verzachtend werkt.

Waarom zijn er drie behandelingen nodig?

Na een dag of vier zult u merken dat de pigmentkleur een stuk lichter is geworden. De opperhuid vernieuwt zich en schilfert gedeeltelijk af. Hierdoor verdwijnt een deel van het pigment. Bij een tweede behandeling wordt de kleur bijgewerkt tot de kleur die u wenst. Ook kan dan eventueel de vorm gecorrigeerd of aangevuld worden. Bij de derde behandeling worden de puntjes op de ‘i’ gezet.

Wanneer moet ik komen voor een touch-up?

Als de PMU zo vervaagd is dat u weer gaat bijtekenen, wordt het tijd voor een touch-up. Meestal is dit na 1 à 2 jaar. U betaalt dan meestal minder omdat u maar één behandeling nodig heeft. Wacht u totdat alles is verdwenen dan moet weer opnieuw begonnen worden en betaalt u weer het totaalbedrag van de eerste keer.

Zijn er contra-indicaties voor PMU?

Ja. PMU kan niet worden toegepast bij keloïdvorming (gestoorde wondgenezing), hemofilie en koorts op de behandeldag. Ook een koortslip op de behandeldag als u een lipliner wilt en oogaandoeningen (glaucoom, staar) als u een eyeliner wilt zijn contra-indicaties.

Zijn de medicijnen die ik gebruik een contra-indicatie voor PMU?

Als u bloedverdunners gebruikt, zal de pigmentopname moeilijker zijn. U kunt met uw arts overleggen of het mogelijk is 2-3 dagen voor de behandeling te stoppen met dit medicijn. De EMLA verdovingscrème bevat lidocaïne. Informeer bij uw arts of deze bij u wel gebruikt kan worden.

Kan PMU als ik binnenkort een chemokuur onderga?

Dit is zeker mogelijk. U kunt uw wenkbrauwen ondersteunen met een schaduwtechniek. Dit doet u voordat u aan de kuur begint. En als uw wenkbrauwen dan daadwerkelijk uitvallen, heeft u in ieder geval een wenkbrauw zitten op de juiste plek.

Na een borstreconstructie heb ik geen tepel- en tepelhof meer. Kan hier met PMU iets aan gedaan worden?

Met een speciale 3-D techniek kan er een heel mooi en vooral natuurlijke tepel- en tepelhof worden gemaakt. Tussen de eerste PMU behandeling en de laatste chemobehandeling moet minimaal een jaar zitten.

Ik wil graag een lipliner maar heb af en toe een koortslip. Kan dat?

Een koortslip ontstaat doordat het herpes simplex virus in uw lichaam zit. Als de weerstand vermindert, wordt het virus actief en krijgt u weer een koortslip. Als u af en toe een koortslip heeft, kan een lipliner prima. Heeft u er vaak last van dan kan dit een contra indicatie voor PMU zijn. Neem contact op voor meer informatie.

Kan PMU ook op een deel van mijn wenkbrauwen?

Dat is mogelijk, als u bijvoorbeeld het uiteinde van uw wenkbrauwen mist. Vaak wordt dan wel de aanzet van de wenkbrauw ook licht gepigmenteerd om de kleur geleidelijk over te laten lopen. Zo krijgt u een zo natuurlijk mogelijk resultaat. Ook kan bijvoorbeeld op een litteken in een wenkbrauw een paar haartjes worden gepigmenteerd. Het litteken valt dan veel minder op.

Kunnen vorm en kleur na PMU nog worden aangepast?

Ja. De vorm kan bijna altijd gecorrigeerd worden. Is het verschil te groot, dan is het soms beter om deze eerst weg te laten laseren. Ook een kleur kan nog worden gecorrigeerd. Het kan dan wel zijn dat u meerdere behandelingen nodig heeft.

Mijn vraag staat er niet bij?

Heeft u een vraag die hier niet wordt beantwoord, neem dan contact op via e-mail of bel 072 520 24 81. U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Vragen?

Heeft u vragen, of komt u ergens niet uit? neem dan vrijblijvend contact op.

Gratis intake

Bel of stuur een berichtje voor het maken van een vrijblijvend intakegesprek